امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

ادبیات نظری تحقیق برنامه ‌اصلاحات اقتصادی نئولیبرالیستی تورگوت اوزال در تركیه

ادبیات نظری تحقیق برنامه ‌اصلاحات اقتصادی نئولیبرالیستی تورگوت اوزال در تركیهدسته: علوم انسانی
بازدید: 21 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 39 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 12

ادبیات نظری تحقیق برنامة ‌اصلاحات اقتصادی نئولیبرالیستی تورگوت اوزال در تركیه

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

توضیحات :

ادبیات نظری تحقیق برنامه ‌اصلاحات اقتصادی نئولیبرالیستی تورگوت اوزال در تركیه

12 صفحه در قالب ورد قابل ویرایش.

بخشی از متن :

برنامة ‌اصلاحات اقتصادی نئولیبرالیستی تورگوت اوزال در تركیه

پس از شكل گیری جمهوری تركیه در سال 1923 دولت تركیه می‌كوشید تا با توسعه كشاورزی از فشار اقتصادی ناشی از جنگ جهانی اول بر خود بكاهد. پس از جنگ جهانی دوم ترك‌ها توجه بیشتری به بخش صنعت نمودند. اما تا آغاز دهة 1980 (همزمان با وقوع انقلاب اسلامی در ایران و سپس شروع جنگ ایران و عراق و ...) توفیقی در این زمینه نداشتند و اقتصاد تركیه با نوسانات و موانع جدی روبرو بود كه این امر باعث عدم تحقق برنامه‌های اقتصادی ایران كشور می‌شد. بطور كلی عوامل متعددی را در نابسامانی اوضاع اقتصادی تركیه تا قبل از 1980 می‌توان برشمرد كه مهمترین آنها عبارتند از:

1- افزایش ناگهانی قیمت نفت در سال 1973

2- قطع كمك و سوبسیدهای دولتی

3- قطع كمك‌های آمریكا و تحریم اقتصادی آمریكا و كشورهای غربی به علت حملة تركیه به قبرس و اشغال بخش شمالی قبرس در سال 1974

4- كاهش شدید ارزش پول تركیه (لیر) به دلیل سیاست‌های صندوق بین المللی پول

5- افزایش قیمت كالاهای تولیدی شركتهای دولتی

6- تشكیل دولت‌های ائتلافی ناپایدار و شكننده (1).

تركیه تا دهه 80 میلادی از لحاظ اقتصادی كشوری فقیر بود، ركود اقتصادی، بیكاری، نرخ تورم بالا، وضعیت اقتصادی مردم را آشفته كرده بود، هرج و مرج گسترده و تظاهرات و اعتصابات و آشوب‌های اجتماعی این كشور را فلج كرده و بی ثباتی اقتصادی را موجب شده بود و همین امر باعث وقوع كودتاهای نظامی پی در پی تركیه می‌شد. كودتای 1980 ژنرال كنعان اورن كه برای مهار بحرانهای اقتصادی و اجتماعی و سیاسی تركیه انجام گرفته بود، به دنبال خود رویدادهایی پیش آورد كه باعث دگرگونی و تحول در تركیه گردید.

تورگوت اوزال در سال 1971 شغلی در بانك جهانی پیدا كرد و در همان زمان توسط یك اقتصاد دان ترك شاغل در بانك جهانی توسط بانك جهانی استخدام شد تورگوت اوزال از تجارب وی در آمریكا بهرة فراوان برد و بعد از بازگشت به تركیه توانست از آنها در تركیه استفاده كند. اوزال به عنوان مدیر یك بخش خصوصی اقتصادی با برآوردهای اقتصادی 1980 مشهور گردید و طی آن توانست سیاست اقتصادی دولت نظامی كنعان اورن را به پیش برد. روی كار آمدن تورگوت اوزال به عنوان مشاور اقتصادی كنعان اورن، به عنوان معمار اقتصادی تركیه، اقتصاد این كشور را متحول نمود.

اوزال در سال 1983 با حزب تازه تأسیس خود «حزب مام میهن» توانست برندة انتخابات شده و با سمت نخست وزیر دولت را در دست بگیرد، بعد از 1983 كه خود قدرت را در دست گرفت خدمات شایان توجهی به تركیه ارائه كرد (2). روی كار آمدن اوزال با طرح و ایده‌هایی جدید اقتصادی متأثر از برنامه‌های بانك جهانی اساس سیاستگذاری برای نوسازی و توسعه گردید و ادامه برنامه‌های دولت، رشد جهشی اقتصادی تركیه را در یك فاصلة زمانی كوتاه 20 ساله سبب شد. دومین دلیل را می‌توان سیاست متخذه از سوی دولت این كشور دانست كه در طول جنگ ایران و عراق اعلام بی طرفی كرده و توانستند در طول دورة هشت سالة جنگ ایران و عراق سود سرشاری از طریق صادرات انواع كالاهای مورد نیاز ایران و عراق نصیب كشور خود كنند در واقع اوزال طبق برنامه‌های بانك جهانی در آمریكای لاتین برای اعمال سیاست‌های خود به بازارهای جدید نیاز داشت، در آن زمان كالاهای تركیه قابل رقابت با كالاهای كشورهای اروپایی و كالاهای كشورهای جنوب شرقی آسیا نبود، پس ضروری بود تا بازارهای جدید دست نخورده‌ای را امتحان می‌كردند، در این راستا كشورهای حاشیه خلیج فارس و بخصوص ایران كه پس از انقلاب اسلامی با جنگی سخت درگیر بود و از طرف دیگر مورد تحریم اقتصادی نیز واقع شده بود، بازارهای بسیار مناسبی برای تركیه محسوب می‌شدند. ضمن آنكه سیاست اقتصادی اوزال پایه گذاری صنایع جدید در تركیه بود رشد و گسترش این صنایع مستلزم كشف بازارهای جدید جهت صدور تولیدات خود به این بازارها بود و جنگ ایران و عراق این فرصت را در اختیار تركیه قرار داد. معمولاً در بیشتر كشورهای توسعه نیافته ماهیت نخبگان حاكم متغیر نهایی و پارامتر تعیین كنندة اصلاحات اقتصادی می‌باشد. اقداماتی كه اوزال در دوران نخست وزیری خود از سال 1983 و سپس دوران ریاست جمهوری خود طبق برنامه‌های بانك جهانی در تركیه انجام داد، زیر ساخت‌های جامعة تركیه را متحول كرد و تأثیرات عمیق و بلند مدتی بر جامعه و سیاست تركیه داشت. این اقدامات در تحلیل نهایی، معطوف به تضعیف سلطه دولت بر اقتصاد و به دنبال آن بر جامعه و سیاست بود. زیرا سیستم اقتصادی بازار آزاد به عنوان یك زیر سیستم نمی‌تواند با نظام سیاسی اقتدارگرا و دولت محور و یك جامعة سنتی پدر سالار همزیستی داشته باشد.

قیمت فایل فقط 32,500 تومان

خرید

برچسب ها : ادبیات نظری تحقیق برنامه ‌اصلاحات اقتصادی نئولیبرالیستی تورگوت اوزال در تركیه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر